Mooi, een robot die clowns overbodig kan maken

09/02
2015
In de toekomst kun je deze robot misschien inhuren om ballonbeesten te maken kinderfeestjes, zonder angst voor trauma's.

Robots zoals ATLAS moeten lijken op mensen, maar zijn nog veel slomer en lomper dan mensen. RE2 Robotics heeft een robot gemaakt die van een afstandje als een soort pop is te besturen door mensen. In onderstaand filmpje is te zien hoe snel en goed dat werkt.

bekijk op YouTube

Nauwkeurig

De robot heeft geen fancy naam - hij is Highly Dexterous Manipulation System (HDMS) gedoopt - en bestaat momenteel slechts uit een torso met twee mechanische armen en twee grijphanden. In de video zie je hoe nauwkeurig de robot te werk gaat, hij kan zelfs dozen openen.

Hulprobot

De robot weegt de helft van andere robot-torso's, maar is twee keer sterker dan zijn menselijke bestuurder. Daarmee kan deze machine uiteindelijk ook worden ingezet in rampgebieden om mensen te bevrijden onder puin of om bommen onschadelijk te maken. De video belooft echter meer goed nieuws: binnenkort zijn clowns overbodig om ballonbeesten te vouwen.

Datum: maandag 9 februari 2015, 15:01
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry