Deze robot blust branden op zee

06/02
2015
De Amerikaanse marine heeft een nieuw prototype van SAFFiR getoond. Deze humanoid is een brandweerrobot.

SAFFiR staat voor Shipboard Autonomous Firefighting Robot en is een humanoid van de US Navy. Hij speelt brandweer aan boord van schepen. `We hebben een humanoid gemaakt die door een schip kan bewegen, deuren kan openen en brandslangen kan gebruiken`, zegt Thomas McKenna, die aan de robot werkte. `Hij maakt gebruik van sensoren om te kunnen zien, ook als er rook is. Uiteindelijk moeten mensen samen gaan werken met robots om vuur aan boord te doven.`

Bescherming

De robot lijkt wel wat op een iets minder strakke versie van DARPA's Atlas. SAFFiR herkent vuur dankzij een hittecamera. Mensen kunnen met een normale camera meekijken met SAFFiR en hem commando's geven. De robot heeft een speciaal pak om zijn hardware tegen hitte te beschermen.

Drone

Om brand te detecteren, werkt de SAFFiR-robot samen met een speciale drone die door het schip kan vliegen en infrarood gebruikt om branden te vinden. Hij kan de humanoid dan seinen waar de brand is. De drone gaat echter nog niet zo lang mee, hij houdt het momenteel vijf minuten vol.

bekijk op YouTube

Datum: vrijdag 6 februari 2015, 15:11
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry