Stipte komt met gesproken ondertiteling

30/01
2015
LELYSTAD (EZPress) - Vanaf vandaag biedt internetprovider Stipte uit Lelystad een speciale audiomogelijkheid aan waarbij de ondertiteling van TV-programma’s wordt voorgelezen. De gratis dienst ‘Gesproken Ondertiteling’ is vooral bedoeld voor visueel gehandicapten die moeite hebben met buitenlandse talen en kijkers met een leesbeperking (b.v. dyslectici).

De nieuwe dienst is beschikbaar voor klanten die met ITV Family gebruik maken van de interactieve diensten van Stipte. Vooralsnog is de dienst beschikbaar op de HD-kanalen van NPO, 1, 2 en 3, waarop de gesproken ondertiteling via een extra geluidsspoor mogelijk wordt gemaakt.

Het volgen van TV-programma’s is voor mensen die slecht of niet kunnen zien erg moeilijk. Vooral de ondertiteling van buitenlandse programma’s is niet of nauwelijks te volgen. Met Gesproken Ondertiteling (GO) biedt Stipte mensen met een visuele- of leesbeperking de mogelijkheid om de programma’s toch te volgen.

GO van Stipte is te beluisteren zonder aanpassing van de TV-ontvanger. Via het extra kanaal van de HDTV-uitzending wordt de ondertiteling gesproken door een zeer goed verstaanbare computerstem. Huisgenoten kijken en luisteren daarbij mee met de gesproken ondertiteling.

(b)Over Stipte(/b)

Internetprovider Stipte investeert voortdurend in de kwaliteit, flexibiliteit en het gebruiksgemak van de aangeboden (interactieve) TV-producten. Niet alleen biedt Stipte standaard het best gevulde TV-pakket van Nederland, ook technisch loopt Stipte voorop. Recentelijk nog introduceerde Stipte Network Digital Video Recording (DVR) waarmee het mogelijk is om zonder harddiscrecorder tot zes TV-programma’s gelijktijdig in de zogenaamde cloud op te nemen.

//Einde bericht

Bron: Stipte

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 30 januari 2015, 12:06
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry