Investeren in energiebesparing juist nu lonend

28/01
2015
AMERSFOORT (EZPress) - Het is juist nu lonend om te investeren in energiebesparing, stelt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal op basis van eigen berekeningen. De spaarrente staat met 1 à 1,5% op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar.

‘Nu je geld besteden aan energiebesparing betekent dat je straks geld overhoudt, omdat je dan minder energiekosten hebt’, aldus woordvoerder Marlon Mintjes van Milieu Centraal. Het rendement op bijvoorbeeld woningisolatie is vergelijkbaar met 7 tot 12% rente op een spaarrekening.

Spouwmuurisolatie levert het meeste op: evenveel als een fictieve spaarrekening met 12% rente. ‘Dit rendement is vele malen groter dan het rentepercentage van minder dan anderhalf procent dat je bij de meeste banken in Nederland nu op je spaarrekening krijgt.’

Zelfs als de gasprijs de komende 25 jaar gelijk zou blijven, is het rendement van de investering in spouwmuurisolatie nog 9% en ligt het daarmee boven de huidige spaarrente. Spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 2.000 euro. In het eerste jaar is de besparing op de energierekening zo’n 570 euro.

Woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd hebben bij de bouw geen spouwmuurisolatie gekregen. Naar schatting zijn er in Nederland nog één miljoen koopwoningen en 700.000 huurwoningen zonder geïsoleerde spouwmuur.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 28 januari 2015, 07:08
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry