LMC Praktijkschool succesvol met IVIO-examens Nederlands

22/01
2015
ROTTERDAM/LELYSTAD (EZPress) - Afgelopen week ging, spreekwoordelijk, de vlag uit bij de LMC Praktijkschool aan de Schietbaanstraat te Rotterdam. De resultaten van de IVIO-examens Nederlands werden bekend gemaakt en 99% van de leerlingen is geslaagd! Niet zomaar geslaagd, maar een heleboel met een 8, een 9 en één zelfs met een 10. Wat een mooi resultaat.

Het Praktijkonderwijs leidt op naar werk. Leren door te doen is het motto, dus er is veel ruimte voor praktijkvakken. Maar dat Nederlands en rekenen heel belangrijk zijn, dat weten ze er ook. Ondanks dat er leerlingen zijn die liever niet met hun neus in de boeken zitten, willen ze wel heel graag een diploma halen. Het landelijke examenbureau IVIO uit Lelystad biedt speciaal voor het praktijkonderwijs examens aan op verschillende niveaus. Jaarlijks neemt IVIO duizenden examens af van leerlingen in het praktijkonderwijs, het speciaal onderwijs of de entreeopleidingen. Geslaagden ontvangen het waardevolle IVIO-diploma waarmee zij gereed zijn voor verdere scholing of een plek op de arbeidsmarkt.

Op de LMC Praktijkschool kunnen leerlingen vanaf het derde leerjaar opgaan voor het examen Nederlands en/of rekenen. Hebben ze niveau 1 gehaald, dan mogen ze na een proefexamen op voor niveau 2 of 3. Niveau 3 is echt een pittig examen waar menigeen zijn wenkbrauwen bij fronst. Flinke lappen tekst en lastige vragen en opdrachten. Een serieuze zaak, wat niet voor iedereen haalbaar is.

De docenten van de LMC Praktijkschool Schietbaanstraat doen er alles aan om de leerlingen een zo groot mogelijke kans van slagen te geven. Relatief veel uren Nederlandse les, individuele lesprogramma’s, extra aandacht van klassenassistenten, lesmateriaal en op maat gesneden oefeningen. Niets is hen teveel. Want een trotse leerling is een gemotiveerde leerling. En een gemotiveerde leerling heeft zelfvertrouwen en kan vol goede moed zijn toekomst tegemoet. Ieder op zijn of haar eigen niveau!

//Einde bericht

Bron: IVIO

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 22 januari 2015, 10:23
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry