Atlas-robot na grote make-over nog 'menselijker'

21/01
2015
De robot van Boston Dynamics is voor 75 procent vernieuwd en is sterker, sneller en heeft minder kabels nodig.

Atlas is een bekende robot, gemaakt door Boston Dynamics, die als een mens kan bewegen. Vorig jaar in april werd er gewerkt aan 'de bevrijding van Atlas', de robot zou zes maanden later zonder kabels kunnen rondlopen. Die tijd zijn we nu ruim gepasseerd en Atlas heeft vrijwel geen kabels meer nodig. Dankzij een nieuwe accu op zijn rug zou de robot in staat zijn om een uur lang taken uit te voeren, zoals lopen en het gebruiken van gereedschap.

Sterker, sneller, soepeler

Volgens de makers is 75 procent van de robot nieuw. Slechts 25 procent van de onderdelen uit de 'oude' Atlas is dus gebruikt voor deze nieuwe versie. De robot is nu sterker, sneller, stiller en beweegt veel soepeler dan voorheen. Daarnaast ziet Atlas er een stuk mooier uit dankzij een nieuwe, futuristische behuizing.

bekijk op YouTube

DARPA Robotics Challenge

In juni doet Atlas mee aan de finale van de DARPA Robotics Challenge, waar het tegen andere robots strijd om te zien welke van hen het beste inzetbaar is in rampgebieden waar menselijke hulp tekort schiet door gevaar of moeilijk bereikbaar gebied. Aangezien Google flink in Atlas investeert, maakt de robot een goede kans, zeker gezien de snelheid waarmee Atlas de afgelopen jaren vooruitgang heeft geboekt.

Datum: woensdag 21 januari 2015, 12:00
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Boston, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry