Oplossing tekort technici nu voorhanden binnen procesindustrie

21/01
2015
ROVC biedt opleidingstraject met nagebouwde procesfabriek

Ede, 21 januari 2015 – ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat ook binnen de procesindustrie het tekort aan goed opgeleide technici te lijf. ROVC biedt samen met ACTA, het opleidingscentrum voor techniek en automatisering, cursussen speciaal voor TD-medewerkers en procesoperators met technische taken. Met de opleidingen is de procesindustrie direct voorzien van een praktische opleidingsoplossing. ACTA stelt haar practicumruimte beschikbaar, waar een natuurgetrouwe procesfabriek onderdeel van is. Cursisten kunnen het geleerde direct toepassen op een nagebootste werkplek.

Het belang van goed opgeleide vakmensen is groot. Niet alleen voor de veiligheid van medewerkers, maar ook om het aantal storingen te minimaliseren en sneller te verhelpen. Onveilige situaties en storingen kunnen enorme financiële gevolgen hebben. Hierdoor is er een sterke vraag naar goede praktijkruimtes om te oefenen. Door de samenwerking tussen ACTA en ROVC hoeven werknemers uit de procesindustrie niet meer te wachten op de realisatie van de oefenfabriek van Deltalinqs in Rotterdam en kunnen zij per direct worden opgeleid.

Maartje Mikx, business developer bij ROVC: “De plannen om de oefenfabriek in Rotterdam te bouwen bewijzen dat de vraag naar opleidingen en oefenruimtes binnen de branche groot is. Bedrijven kunnen nu al bij ons terecht voor een praktisch opleidingsaanbod om onveilige situaties en storingen te voorkomen. De nieuwe ATEX-cursussen zijn hier een mooi voorbeeld van. Cursisten leren binnen deze cursus met mobiele practicumopstellingen te werken in een explosiegevoelige, en dus gevaarlijke, omgeving.”

Hans Musters, operationeel directeur van ACTA: “Van een meerdaagse cursus tot en met een korte training, samen met ROVC bieden wij iedereen die werkzaam is binnen de procestechniek een zeer praktijkgerichte opleiding. Dat is nodig, de puzzelstukjes vallen pas op zijn plaats als mensen kunnen oefenen op een complete procesinstallatie. Een bijkomend voordeel van onze praktijkgerichte insteek is dat de motivatie van cursisten hierdoor aanzienlijk wordt vergroot.”

Datum: woensdag 21 januari 2015, 09:35
Bron: ROVC
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry