Windows 7-tip: installeren vanaf usb

22/10
2009
Windows 7 laat zich weliswaar sneller installeren dan voorloper Vista, maar het gaat nóg vlugger als u de installatie niet vanaf dvd, maar via usb-stick laat verlopen - iets wat wellicht de enige optie is als u Windows 7 op een netbook wilt krijgen. U moet er wel al Windows Vista voor hebben draaien.

Het gaat als volgt: start Windows Vista op - via XP werkt het niet - en plug de usb-stick in (minstens 3 GB). Ga naar de opdrachtprompt en voer het commando diskpart uit. Achter de nieuwe prompt voert u dan list disk uit. Noteer het schijfnummer dat naar uw usb-stick verwijst (vergis u niet!) en tik de opdracht select disk x in (waarbij u x vervangt door het genoteerde nummer). Nu voert u in volgorde de volgende commando's uit:

clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32
assign
exit

Vervolgens kopieert u alle bestanden van de installatie-dvd van Windows 7 naar die stick. Dat doet u als volgt: ga naar de opdrachtregel en voer het commando xcopy e:\*.* f: /e uit (waarbij e: in dit voorbeeld verwijst naar het dvd-station en f: naar de usb-stick).

Met de parameter /e zorgt u ervoor dat ook alle submappen mee worden overgezet (wij telden circa 830 bestanden). Ten slotte zorgt u ervoor dat de beoogde pc vanaf deze usb-stick opstart.

Datum: donderdag 22 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry