Je eigen robotassistente... nu te koop op Kickstarter

14/01
2015
Op Kickstarter haalde de 'Personal Robot' het streefbedrag van 50 duizend dollar in 6 dagen.

De Personal Robot is een Kickstarterproject van een bedrijf genaamd Robotbase. In de campagne belooft Robotbase nogal wat: de robot moet echt een persoonlijk assistent worden waarmee je kan communiceren, maar ze kan nog veel meer.

Intelligent

'Ze' inderdaad, want de robot heeft het gezicht van een geanimeerd meisje. Haar naam mag je zelf bepalen, wat dachten jullie van Samantha? Volgens de makers verstaat ze alles wat je zegt (in het Engels) en snapt ze wat er om haar heen gebeurt. Dankzij een camera kan ze je zien, waarna ze bijvoorbeeld kan helpen de juiste kledingcombinatie te maken. Ook heeft ze zo'n goede kunstmatige intelligentie aan boord dat gebruikers gesprekken met de robot kunnen voeren én dat ze gezichten en voorwerpen herkent.

Robot

Afgezien van het gezicht op het scherm, lijkt de robot echt op een robot. Het heeft een rijdende basis met een mechanische arm erop. Helemaal daarbovenop is een rond scherm bevestigd. Van binnen heeft de robot een aantal sensoren die onder meer temperatuur en luchtvochtigheid kunnen meten. Dankzij een 3d-camera kan de robot diepte zien.

Kickstarter

Ook kan de Personal Robot overweg met slimme apparaten in huis en voorziet ze je van livebeelden als jij buiten de deur bent, zodat je weet dat alles veilig is. In de video ziet dat er zeer veelbelovend uit, maar het is maar de vraag hoe het uiteindelijk werkt. De Personal robot kost momenteel 1395 dollar op Kickstarter, inclusief verzendkosten. Je hebt 'm dan waarschijnlijk voor kerst in huis.

bekijk op YouTube

Datum: woensdag 14 januari 2015, 15:10
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry