Go Short maakt voorfilm met Douwe Dijkstra

14/01
2015
NIJMEGEN (EZPress) - Go Short – International Short Film Festival Nijmegen maakt met regisseur Douwe Dijkstra een korte film. Dijkstra ontving vorig jaar voor zijn film Démontable een special mention op Go Short en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. De film krijgt de titel Voor Film en gaat op 1 april in première. De hele maand april is Voor Film te zien in filmhuizen door heel Nederland in het kader van De Voorfilm Moet Terug.

De Voorfilm Moet Terug!

Go Short begon drie jaar geleden met het project De Voorfilm Moet Terug. Het doel was om korte films weer dagelijks in de bioscoop te vertonen en zo toegankelijk te maken voor een groot publiek. De korte film leent zich er uitstekend voor om te draaien voor een speelfilm. Het afgelopen jaar namen achttien filmhuizen deel aan het project. Maar liefst 151.751 mensen verspreid over heel Nederland zagen afgelopen jaar een voorfilm. Daarmee is het doel bereikt en zet Go Short een volgende stap, het zelf produceren en distribueren van een korte film.

Voor Film

Voor Film zet de unieke kijk op films van de bioscoopbezoeker voorop. Douwe Dijkstra (regie) en Bart Jansen (producent) bouwen de korte documentaire op uit interviews met een tiental uiteenlopende kijkers. Hoe wordt het medium film ervaren door mensen met zintuiglijke beperkingen, een uitgesproken geloofsovertuiging of liefdesverdriet? Voor Film behandelt in het kort allerlei aspecten die te maken hebben met film kijken. De verzameling van uitspraken van kijkers worden door Dijkstra vertaald door middel van prikkelende beelden. De interviews leverden zoveel inspirerende uitspraken op dat er naast de voorfilm van zes minuten ook een langere versie wordt gemaakt. Deze wordt gedistribueerd naar internationale filmfestivals en is van 8 t/m 12 april ook te zien op Go Short.

Douwe Dijkstra

Videokunstenaar en filmmaker Douwe Dijkstra (30) ontving op Go Short 2014 een special mention voor de korte film Démontable. De film werd vervolgens ook genomineerd voor een Gouden Kalf en is geselecteerd voor Clermont-Ferrand, het Cannes van de korte film. Dijkstra onderscheidt zich met een experimentele aanpak van zijn projecten. Naast korte films werkt hij ook aan muziekvideo’s, video-installaties en multimediale theatervoorstellingen.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond, en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma`s, workshops, lezingen en feestjes. De zevende editie van Go Short vindt plaats van 8 tot en met 12 april 2015. Meer informatie op www.goshort.nl.

//Einde bericht

Bron: Go Short

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 14 januari 2015, 09:40
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry