Musk en Hawking: waken voor valkuilen kunstmatige intelligentie

12/01
2015
Onder meer Elon Musk en Stephen Hawking ondertekenden een open brief die waarschuwt voor kunstmatige intelligentie.

Nu we bezig zijn technologie slimmer te maken en van kunstmatige intelligentie te voorzien, denk aan zelfrijdende auto's, roept het Future of Life-instituut via een open brief op om voorzichtig te zijn met deze ontwikkeling. In de brief wordt duidelijk gemaakt dat we machines zo moeten maken, dat ze altijd nog door mensen te besturen zijn.

Valkuilen

Aan de andere kant ziet het Future of Life instituut de voordelen van kunstmatige intelligentie. `Het is het waard om de voordelen van AI voor de mensheid te onderzoeken, maar we moeten mogelijke valkuilen zien te vermijden`, staat in de brief geschreven. Volgens het instituut moet de mensheid de mogelijkheid serieus nemen dat computers op een dag slimmer worden dan wij, waarbij het gevaar dreigt dat de machine zijn programmeercode niet meer gehoorzaamt.

Musk en Hawking

De open brief is ondertekend door onder meer mede-oprichters Deep Mind, het Britse AI-bedrijf dat Google vorig jaar overnam, en door experts als Elon Musk en Stephen Hawking. Zij waarschuwen al langer voor de gevaren van kunstmatige intelligentie. Musk schreef op Twitter dat het 'gevaarlijker is dan een atoombom'. Stephen Hawking waarschuwde al dat kunstmatige intelligentie 'het einde van de mensheid' kan betekenen.

Datum: maandag 12 januari 2015, 16:10
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry