CSM profiteert van kostenbesparingen

05/08
2009
De leverancier van bakkerij-ingrediƫnten en producent van melkzuur, CSM, heeft een lastig halfjaar achter de rug. Met name de eerste drie maanden van 2009 waren moeilijk. Het concern wist in het tweede kwartaal echter al te profiteren van lagere grondstofprijzen en kostenbesparingen. Dat bleek woensdag uit de publicatie van de halfjaarcijfers.

De omzet in het eerste halfjaar kwam uit op 1,283 miljard euro tegen 1,247 miljard euro vorig jaar. Analisten rekenden op een omzet van 1,289 miljard euro. Een sterker geworden dollar is debet aan de stijging van de omzet. De verkopen liepen namelijk terug met 2,9 procent.

Het bedrijfsresultaat (ebita) bedroeg 60,7 miljoen euro, 8,1 miljoen euro minder dan een jaar eerder. Marktvorsers dachten dat het bedrijfsresultaat in doorsnee zou uitkomen op 52 miljoen euro.

Hoger

Het bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal (40,6 miljoen euro) ligt hoger dan de uitgesproken verwachting van CSM. Dat had in april gezegd te verwachten dat het cijfer dichterbij het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal zou liggen. Marktvorsers vreesden al een groter verschil.

Onder de streep hield CSM 36,6 miljoen euro over, tegen 65 miljoen euro in de eerste helft van 2008 en een verwachting van 24 miljoen.

Datum: woensdag 5 augustus 2009, 07:35
Bron:
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry