Bouw Nederlands paviljoen in Milaan snel van start

29/12
2014
DEN HAAG (EZPress) - De bouw van het Nederlandse paviljoen op de World Expo Milaan 2015 gaat in januari van start. Dat meldt de organisatie. `De opzet zal bezoekers doen denken aan een festival, waar in een feestelijke omgeving aandacht wordt gegeven aan de vooraanstaande positie van Nederland in veel agrarische en agro-industriële sectoren`, stelt de organisatie. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat Nederland zo de kans krijgt om zich internationaal te profileren.

Oplossingen

Op het paviljoen krijgt de nationale land- en tuinbouw, net als alle andere topsectoren, de gelegenheid innovatieve diensten en producten aan de wereld te laten zien. Nederland zal de verwachte 29 miljoen bezoekers kennis laten maken met oplossingen voor bijvoorbeeld vraagstukken als voedselveiligheid en biodiversiteit. Dat past goed in het thema van de Expo: Feeding the Planet, Energy for Life. Het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstituten hebben voor de organisatie de handen ineen geslagen.

Festival

Om het festivalgevoel te versterken zullen iedere dag evenementen plaatsvinden zoals optredens van jonge Nederlandse muzikale, dans- en theatertalenten, proeverijen en demonstraties. Voor jongeren staat een dancefeest met prominente Nederlandse DJ’s gepland. Voor zakelijke relaties wordt er een speciaal programma aangeboden in het Museo Leonardo Da Vinci in het centrum van Milaan, bestaande uit onder meer presentaties en seminars.

World Expo 2025

Door zich in Milaan te presenteren, laat Nederland zien klaar te zijn voor het bid van Rotterdam voor de World Expo 2025. Het thema hiervan is Changing Currents/Deltas in Transition, dat goed past bij Nederland. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, liet eerder al weten erg enthousiast te zijn over het plan om de Expo naar Rotterdam te halen.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 29 december 2014, 10:10
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Italië, Milaan, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry