Groot contrast tussen skigebieden in de kerstweek

19/12
2014
GERLOS (EZPress) - Terwijl de media bol staan van de rampberichten over de wintersportcondities, komen er uit verschillende skigebieden veel optimistischer geluiden. `Het is een dramatische opening van het seizoen, maar de pistes die open zijn skiën fantastisch`, aldus Mike Muller die als blogger een heel seizoen in Gerlos in de Zillertal Arena verblijft.

[foto Michel Pont beschikbaar]

De ouders van de 8-jarige Michel Pont uit Den Haag, die vandaag gewoon al op skiles zit, zijn het met hem eens: “Natuurlijk is het minder dan van tevoren gehoopt. Het belangrijkste is in elk geval dat we kunnen skiën. En we krijgen in elk geval een mooie witte Kerst.”

[foto familie Bothe beschikbaar]

De familie Bothe uit Rotterdam was deze week al op wintersport. Maurits (33), Carolien (32), Edgar (35) en Vicky (35) van onder een stralend winterzonnetje: “We hebben een heerlijke week gehad. Het enige dat jammer is dat niet alle verbindingen open zijn.” In de Zillertal Arena, het skigebied van Gerlos, zijn 31 van de 51 liften open en is 55 van de 139km skipiste open.

`Naast de gletsjerskigebieden van Mölltal en Kaprun tot Zermatt en Tignes zijn de condities ook een groot aantal lagere skigebieden best in orde`, weet weerman Hajo Smit van wintersportweerman.nl. Hij voegt eraan toe: `1500 meter is een beetje de kritieke hoogte. Een groot populair skigebied als de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met de dorpen op 800m en het hoogste punt op 1800m behoort tot de categorie problematisch. Ligt het grootste deel van het skigebied daarboven dan valt het allemaal nog erg mee.` Skischolen in de lagere gebieden zijn nu in overleg met de VVV`s bezig voor jong en oud alternatieve animatieprogramma`s op te stellen.

[Foto Justin, Gaby en Rubin beschikbaar]

Justin (29) en Gaby (22) uit Nieuwegein en Rubin (25) uit Loosdrecht vermaken zich ook al in de Zillertal Arena: “Het is niet eens zo heel erg slecht. Eigenlijk valt het hartstikke mee. Gisteren en eergisteren was de sneeuw perfect. Alles wat open is, is goed. Af en toe een steentje op die piste, maar daar board je dan omheen. We nemen het zoals het is.`

[Foto Maxime beschikbaar]

Maxime Bakker (23) uit Broek op Langendijk gaat al helemaal los op een hoop opgespoten kunstsneeuw aan de rand van een piste boven Gerlos: `Het funpark van de Zillertal Arena is helaas nog niet open, maar ik vermaak me ook prima op de pistes. Alles ligt er perfect bij.”

[Foto Chandolin beschikbaar]

Ook in Zwitserland en Frankrijk zijn er grote verschillen tussen de skigebieden. Hierboven een foto van vandaag uit Chandolin in het Val d`Anniviers in Wallis. De drie skigebieden in deze vallei openen morgen een groot deel van de liften en pistes. `In de Franse Alpen geldt: hoe verder naar naar het zuiden hoe minder sneeuw`, aldus weerman Hajo Smit. `Dat geldt ook voor de Italiaanse kant van de Alpen en in die zuidelijke gebieden komt er de hele komende week ook geen sneeuw meer bij. Na het weekeinde wordt het zelfs even super warm met wel 10 graden op 1500m!`

[Foto Hajo Smit beschikbaar]



Wintersportweerman Hajo Smit arriveert zelf zondag in Kleinwalsertal. Een gunstige timing want tegen die tijd kan er in het oosten van Zwitserland en langs de hele noordkant in Oostenrijk 10 tot 30cm sneeuw zijn gevallen uiteindelijk zelfs vanaf 500m. `Het vervelende is dat dit hele mooie plaatjes zal opleveren, maar dat het in gebieden waar de pistes nu nog 100% groen zijn misschien net te weinig is om de pistes goed te prepareren. Naast de gletsjers zoals de gletsjer van Kaprun, zijn het de skigebieden zoals de Zillertal Arena en Obertauern waar nu al veel open, waar Nederlanders eigenlijk een hele normale wintersportvakantie zullen beleven.`

//einde bericht

Bron: Noprzone.com

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 19 december 2014, 14:00
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Frankrijk, Nieuwegein, Oostenrijk, Rotterdam, Utrecht, Wallis, Zuid-Holland, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry