Opdrachtgevers waarderen Leonard Geluk voor bijdrage hervorming jeugdhulp

17/12
2014
Staatssecretaris Van Rijn (VWS), staatssecretaris Teeven (VenJ), Jantien Kriens (VNG) en Marc Witteman (IPO) hebben Leonard Geluk en de andere leden van de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd (TSJ) bedankt voor hun inzet. De opdrachtgevers hebben hun waardering uitgesproken voor de belangrijke bijdrage die de TSJ heeft geleverd aan de hervorming van de jeugdhulp in de afgelopen twee jaar. De TSJ bood woensdag het vijfde en laatste rapport aan alle opdrachtgevers aan.

Continuïteit zorg huidige cliënten geborgd

In het laatste rapport stelt de commissie van Geluk de transformatie van het jeugdstelsel centraal. Terugblikkend constateert de TSJ dat - mede op haar advies - de nadruk bij gemeenten in de afgelopen periode vooral op de transitie is komen te liggen. Het beeld van de TSJ is dat de noodzakelijke maatregelen daarvoor zijn getroffen. De basisstructuur staat en de continuïteit van zorg voor de huidige cliënten is geborgd.

Risico: beperkte aandacht transformatie

De TSJ benoemt daarnaast ook het risico dat in 2015 nog veel aandacht uit zal gaan naar praktische transitie-activiteiten, waardoor partijen ook komend jaar mogelijk beperkt aandacht voor de transformatie hebben.

Vuur aan de schenen

Staatssecretaris Van Rijn: "Leonard Geluk en de andere commissieleden hebben ons allemaal regelmatig het vuur aan de schenen gelegd maar dat was ook precies waarom we de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd hebben ingesteld. Onafhankelijk en kritisch waken over de vorderingen en ons scherp houden in alle stappen. De oproep van de TSJ om goed regie te houden op de fundamentele verbetering van de zorg voor kinderen en gezinnen in de komende periode omarmen wij. Want voor dat einddoel doen we dit allemaal.”

Datum: woensdag 17 december 2014, 12:20
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry