Nieuwe LERU Law Portal grote stap in Open Access

16/12
2014
De LERU Law Portal is gebouwd door The European Library. Deze bracht data bijeen uit diverse opslagsystemen van alle deelnemende LERU-universiteiten. Hoewel de portal zich nog in een vroeg stadium bevindt, kunnen er nu al 32.000 records worden doorzocht. Deze records bevatten de volledige teksten van artikelen, hoofdstukken en andere wetenschappelijke producties die door de deelnemende LERU-universiteiten beschikbaar zijn gesteld.

Beter vindbaar

De juridische publicaties waren al beschikbaar via de repositories van de universiteiten zelf en ook via de portal Narcis, maar vaak vinden geïnteresseerden het lastig om onderzoek binnen bepaalde specifieke disciplines te vinden. De LERU Law Portal maakt het voor medewerkers, studenten en andere geïnteresseerden gemakkelijker om juridisch-wetenschappelijke publicaties te zoeken.

Open Access

De LERU Law Portal is een grote stap in het beschikbaar stellen van juridische publicaties van LERU-universiteiten aan geïnteresseerden wereldwijd. De Universiteit Utrecht en de andere deelnemende universiteiten hechten een groot belang aan Open Access voor wetenschappelijke publicaties die ze produceren.

 

Datum: dinsdag 16 december 2014, 13:29
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry