Wintertijd: meer autokraken

22/10
2009
SON (EZPress) - Autoruitspecialist Carglass waarschuwt automobilisten extra waakzaam te zijn op auto-inbraak met het oog op het ingaan van de wintertijd dit weekend. De autoruitspecialist registreert iedere winter minimaal 45% meer autokraken dan in de zomerperiode. Criminelen slaan vooral in de winter toe, omdat de nachten dan langer zijn. Ieder jaar worden ruim 100.000 autokraken gepleegd. Dit betekent dat 1 op de 13 automobilisten hiermee te maken krijgt.

336 inbraken per dag in winter

Criminelen die het op auto`s hebben voorzien, zijn vooral actief in de winter. Dat blijkt uit schadecijfers van Carglass en landelijke politiecijfers. Op een zomerse dag worden gemiddeld 235 autokraken gepleegd, terwijl dit er in de winter gemiddeld 336 per dag zijn. Dat komt voornamelijk doordat een gemiddelde zomerdag 16,4 lichturen telt, terwijl een winterse dag gemiddeld slechts 9,2 lichturen heeft. Jaarlijks worden ruim 100.000 automobilisten slachtoffer van autokrakers die het vaak hebben voorzien op dure navigatieapparatuur en andere waardevolle persoonlijke goederen.

Politieacties hebben effect

Eerder meldde Carglass een daling van 9% over het jaar 2008 van het aantal autokraken. Gerichte landelijke politieacties tegen veelplegers sorteren al langere tijd een positief effect op het tegengaan van auto-inbraak. Sinds enkele jaren zijn er ook verschillende voorlichtingscampagnes en gerichte acties op zogenoemde hotspots geweest om ervoor te zorgen dat automobilisten geen waardevolle spullen zoals navigatieapparatuur in de auto laten liggen. Ondanks de daling blijft het aantal autokraken behoorlijk hoog. Nog altijd laat 40% van de automobilisten achteloos zichtbaar dure spullen in hun auto liggen.

//Einde bericht

Bron: Carglass

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 22 oktober 2009, 16:20
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry