Koningin Máxima opent Brede School Joure Zuid

12/12
2014
Vrijdag 21 november was een feestelijke dag voor de kinderen, medewerkers, vrijwilligers en alle andere gebruikers van de Brede School Joure Zuid. De Brede School is officieel geopend door Hare Majesteit de Koningin Máxima.

Unieke samenwerking

De Brede School Joure Zuid is een unieke samenwerking tussen twee basisscholen, de E.A. Borgerschool en de Twa Fjilden, centrum voor de kunsten It Toanhûs, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal SKIK en welzijnsorganisatie Miks welzijn. Het biedt onder één dak zoveel mogelijk voorzieningen die bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen. De school heeft een duurzaam karakter en is flexibel op de toekomst gericht. De Brede School Joure Zuid is gerealiseerd dankzij bekostiging van en in samenwerking met de gemeente De Friese Meren en de voormalige gemeente Skarsterlân.

Innovatief

De Brede School is dit schooljaar in gebruik genomen. De Brede School is innovatief aanbesteed. De opdrachtnemer Facilicom Services Group is de komende 25 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, beheer en het onderhoud (Design, Build, Maintain en Operate-contract). Hierdoor ontstaat een stimulans om slimme en duurzame toepassingen te gebruiken die zichzelf in deze periode terug kunnen verdienen. De opdrachtnemer is zelf verantwoordelijk voor onderhoud, beheer en vervanging. PPSsupport was intensief betrokken bij het vertalen van de ambitie naar de contractvorm en de aanbesteding.

Datum: vrijdag 12 december 2014, 17:48
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry