Live-blog storm en regen

12/12
2014
[De wind is inmiddels weer sterk afgenomen, al kan het vooral hogerop in de Limburgse heuvels nog fors door blijven waaien. We sluiten dit liveblog. Natuurlijk houden we je via onze reguliere weerberichten op de hoogte van het verloop van de rest van de dag.]

Het stormt vandaag in Nederland. Op deze plek houden we je de hele dag op de hoogte van de storm, via dit liveblog. De zwaarste windstoten verwachten we op passage van een potentieel zeer actieve buienlijn.

Een klein, maar venijnig lagedrukgebied is de brenger van het onstuimige en natte weer. De kern ervan trekt noord van Nederland langs over de Noordzee. De windpiek wordt tijdens de passage van het koufront, vanaf 9 uur vanochtend, verwacht. Aan zee komt dan op meerdere plaatsen een zuidwesterstorm te staan, windkracht 9, met windvlagen tot 110 kilometer per uur (update 13.00 uur: hoogste windstoot is geworden: 108 km/u bij IJmuiden). In het binnenland komen windstoten voor tot 90 kilometer per uur. In de loop van de middag neemt de wind weer af. Maar in de Limburgse heuvels blijft het nog tot diep in de middag fors waaien, met hogerop in de heuvels windkracht 7.

12.45:
Op de regenradar is te zien hoe de meest actieve buienlijn zich een weg naar het oosten en zuidoosten van het land baant. Rondom die buien zijn ook daar nog zware windstoten mogelijk. Een tweede buienlijn trekt via de noordwestkust het land op, met ook nog een paar flinke uitschieters, maar minder fors dan de windstoten tot 108 kilometer per uur van vanochtend.

12:40 uur:
Op het kaartje is in Duitsland een uitschieter tot ruim 144 kilometer per uur te zien. Dat is op de top van de hoogste berg van het Harzgebergte, de Brocken. Inmiddels is er zelfs een vlaag genoteerd van 150 kilometer per uur. Terwijl daar de wind nog aan het toenemen is, is bij ons in het westen en noordwesten van het land de wind alweer aan het afzwakken. Stormkracht 9 verwachten we voor de rest van de dag daar niet meer.

Datum: vrijdag 12 december 2014, 13:25
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry