Goed resultaat staatsdeelnemingen 2013

09/12
2014
'De staatsdeelnemingen leveren goede prestaties en maken bijna allemaal winst,' schrijft minister Dijsselbloem van Financiën in het jaarverslag beheer staatsdeelnemingen 2013 dat hij dinsdag 9 december naar de Tweede Kamer stuurt.

Het jaarverslag geeft een overzicht van hoe de staat zijn rol als aandeelhouder in 2013 concreet heeft ingevuld en geeft een aantal kerncijfers over de ontwikkeling van de staatsdeelnemingen.

2013 was een goed jaar voor nagenoeg alle staatsdeelnemingen. De meeste deelnemingen maakten winst, winst die voor een groot deel terechtkomt in de staatskas. Het ging echter niet overal goed. Zo nam NS het besluit om te stoppen met de Fyra en moest Holland Casino fors ingrijpen in de bedrijfsvoering.

Het verslag verschijnt ruim na het aflopen van het verslagjaar 2013 doordat het jaarverslag voor een groot deel is gebaseerd op de gegevens van de deelnemingen zelf. Deze informatie kon pas voor dit jaarverslag worden gebruikt nadat alle staatsdeelnemingen hun eigen jaarverslagen hadden gepubliceerd.

Datum: dinsdag 9 december 2014, 10:30
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry