IT-management heeft te weinig zicht op mobiel app-gebruik personeel

09/12
2014
Onderzoek van Matrix42 toont aan dat de meeste Europese bedrijven niet uitgerust zijn voor mobiel softwarebeleid

Amsterdam, 9 december 2014 – 70 procent van de IT-managers is niet of onvoldoende op de hoogte van het arsenaal aan mobiele applicaties dat medewerkers voor zakelijke doeleinden gebruiken. Daardoor hebben de meesten van hen weinig inzicht in de kosten die deze applicaties met zich meebrengen en de toegevoegde waarde voor hun organisatie. Eén op de tien zegt zelfs geen idee te hebben of en hoe de kosten voor zakelijke mobiele apps in hun organisatie worden geregistreerd en verwerkt. Dit blijkt uit Europees onderzoek van Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, onder 1000 bedrijven in het MKB.

Meer dan de helft (53%) van de ondervraagde bedrijven maakt geen gebruik van een oplossing die het downloaden en beheren van apps mogelijk maakt. Hierdoor zijn eindgebruikers veelal op app-stores aangewezen en hebben IT-managers weinig zicht op de kwaliteit en effectiviteit van gebruikte apps. De kosten schatten zij hoog in: meer dan de helft (54%) geeft aan dat hun organisaties per eindgebruiker maandelijks tussen de 10 en 25 euro betalen aan mobiele zakelijke apps. 20 procent van de respondenten zegt dat dat bedrag zelfs meer dan 25 euro is.

Mobiele werkplek vraagt om mobiele SAM-oplossing

Anne-Jan van der Vlugt, countrymanager Benelux bij Matrix42: “De hoge maandelijkse kosten laten zien dat bedrijven nog geen antwoord hebben op de razendsnelle ontwikkelingen en het tempo waarmee mobiele devices een belangrijk instrument zijn geworden op de werkvloer. Mensen gebruiken hun mobiele devices voor privé- en zakelijke doeleinden, steeds meer naast elkaar en tegelijkertijd. Dat levert organisaties nieuwe uitdagingen op. IT-managers hebben behoefte aan een Software Asset Management (SAM) oplossing die hen in staat stelt tablet- en smartphone-apps te beheren op hetzelfde niveau als software op pc’s en servers. Kort gezegd: een mobiele werkplek vraagt om een mobiele SAM-oplossing.”

Het volledige onderzoeksrapport kunt u hier inzien: https://www.matrix42.com/data/uploads/repository/Whitepaper_Mobile_SAM_Studie-1415021169185.pdf

Datum: dinsdag 9 december 2014, 11:55
Bron: Matrix42
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry