Gezond schoolgebouw essentieel voor leerprestaties

12/11
2014
DEN HAAG (EZPress) - Gemeenten hechten aan een betere en duurzame leer- en werkomgeving voor leerlingen en leraren. Daarom heeft de VNG haar handtekening gezet onder de Green Deal Verduurzaming Schoolgebouwen. In deze Green Deal maken gemeenten, Rijk en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs afspraken om energiebesparing door scholen te versterken en de kwaliteit van het binnenmilieu van scholen te verbeteren.

De Green Deal Verduurzaming Schoolgebouwen is bedoeld om schoolbesturen te ondersteunen bij hun ambities om energiebesparing en de kwaliteit van het binnenmilieu op scholen te verbeteren. Kees Jan de Vet, lid directieraad VNG: ‘Het belang van de school en de mensen die er leren en werken staat centraal in deze deal. De gemaakte afspraken moeten leiden tot optimalere leerprestaties van leerlingen, lager ziekteverzuim van leerlingen en personeel, en verantwoord energiegebruik.

Ondertekenaars

De ministeries van BZK, EZ, IenM en OCW, Klimaatverbond, Ruimte OK, VNG, PO-Raad en VO-raad hebben de Green Deal Verduurzaming Scholen gezamenlijk opgezet. De deal wordt door alle betrokkenen toegejuicht, omdat iedereen de urgentie voelt het energiegebruik van de schoolgebouwen te verminderen en het binnenklimaat te verbeteren.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 12 november 2014, 09:15
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry