Belangrijke mijlpaal Schiphol SmartGate Cargo

11/11
2014
Vandaag is de eerste paal geslagen van het Joint Inspection Center (JIC) op Schiphol. Dit is een belangrijke mijlpaal van het programma Schiphol SmartGate Cargo.

Het programma Schiphol SmartGate Cargo is een unieke samenwerking van de publiek-private sector. Een gezamenlijk initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol (AAS), Air Cargo Netherlands (ACN) en KLM/Martinair Cargo. Het doel van het programma is het realiseren van een veiligere, snellere, efficiëntere en goedkope vrachtafhandeling op Schiphol.

Op de locatie Schiphol Zuid Oost komt het geheel nieuwe, multifunctionele gebouw. In het zogeheten Joint Inspection Center kunnen de verschillende handhavers en inspectiediensten gezamenlijk werken aan het “one-stop-shop”model. Het gebouw is zo ontworpen dat de controles zoveel mogelijk geïntegreerd uitgevoerd kunnen worden op rustmomenten in de logistieke goederenstroom.

Het programma wordt uitgevoerd met financiële bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken, de Gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland.

De eerste paal is geslagen door de heer P. Veld, directeur-generaal Belastingdienst, de heer J. Nijhuis, President & CEO Schiphol Group, de heer E. Varwijk, directeur KLM en de heer I. Aris, vicevoorzitter Air Cargo Netherlands.

Datum: dinsdag 11 november 2014, 17:00
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry