MVO-manager 2014 geeft Energieakkoord enorme impuls

05/11
2014
DEN HAAG (EZPress) - Carola Wijdoogen, directeur duurzaam ondernemen/CSR bij de Nederlandse Spoorwegen, is verkozen tot MVO-manager van het jaar. Door haar inspanningen voor groene stroom zal het aantal windmolens in Nederland verdubbelen. Medeorganisator VNO-NCW stelt vast dat het Energieakkoord hierdoor een belangrijke impuls krijgt.

Grootste aanbesteding groene stroom ooit

Winnares Wijdoogen is sinds 2006 werkzaam bij NS en werd in 2010 benoemd in deze functie. In 2014 rondde zij de grootste aanbesteding van groene stroom in de Nederlandse geschiedenis af. Met als belangrijkste eis dat het nieuwe groene stroom betreft. Daardoor zal het aantal windparken in Nederland verdubbelen en geeft ze een belangrijke invulling aan het Energieakkoord.

Stemmen

Naast Carola Wijdoogen waren dit Inka Pieter (KOM) en Koen Eising (Alliander) genomineerd voor deze titel. De abonnees op de nieuwsbrief van het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen (www.duurzaam-ondernemen.nl) konden stemmen (weging 60 procent) en de deelnemers van het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, konden stemmen per sms (weging 40 procent).

Organisatie

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface organiseerden deze ‘MVO-manager van het jaar’ verkiezing voor de derde maal.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 5 november 2014, 11:08
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry