Gemeente verstrekt nieuwe leningen voor duurzame initiatieven

29/10
2014
De winnaars van de vierde en vijfde tenderrondes Duurzame Initiatieven uit de Stad van de gemeente Amsterdam zijn bekend. De vierde tenderronde was speciaal voor MKB’ers, en de vijfde stond open voor alle categorieën inschrijvers. Op 15 november wordt gestart met de zesde tenderronde. Bewoners, organisaties en bedrijven die een lening willen krijgen, kunnen dan een aanvraag indienen.

Voor de vierde en vijfde tenderrondes zijn in totaal 17 aanvragen ontvangen ter hoogte van € 1,9 miljoen. Er was in totaal € 1,75 miljoen beschikbaar. Uiteindelijk zijn 14 projecten geselecteerd die in totaal € 1.396.436 aan leningen krijgen.

Zonnepanelen op huurwoningen
Een van de winnende projecten is een Waste-to-Energy installatie waarmee afvalstromen op het Westergasterrein ter plekke worden omgezet in energie voor de daar gevestigde bedrijven. Verder is er een concept gehonoreerd dat zonnepanelen op sociale huurwoningen mogelijk maakt. Een ander voorbeeld is een lening aan een energiecoöperatie van buurtbewoners die 500 zonnepanelen gaat leggen op de sporthal van het 1ste IJburg College

Laagrentende lening
Op 15 november 2014 opent de zesde tenderronde waarvoor bijna € 700.000,- beschikbaar is gesteld. De sluitingsdatum is 18 januari 2015. Bewoners, organisaties en bedrijven kunnen een aanvraag indienen. Dit is de laatste ronde onder de bestaande voorwaarden. Geschikte projecten komen in aanmerking voor de laagrentende lening. De projecten moeten een bepaalde besparing aan CO2-uitstoot opleveren of tot verbetering van de luchtkwaliteit leiden. De investering in het project moet zichzelf terug kunnen verdienen, zodat de lening – met rente – kan worden terugbetaald.

De nieuwe coalitie heeft voor de komende jaren meer geld beschikbaar gesteld om aan duurzame initiatieven in de stad geld te kunnen lenen. De procedure en criteria om voor deze nieuwe tenders in aanmerking te komen worden in 2015 bekend gemaakt.

pb-170

Datum: woensdag 29 oktober 2014, 15:40
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Leiden, Noord-Holland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry