Universiteit Utrecht nummer 1 in Nederland op Best Global Universities Ranking

28/10
2014
De U.S. News & World Report Best Global Universities Ranking is met name een onderzoeksranking, waarbij ook gekeken wordt naar onderzoeksreputatie. De ranking is gebaseerd op criteria als wetenschappelijke publicaties, citaties en wereldwijde en regionale onderzoeksreputatie, internationale samenwerking en aantal promoties. De Universiteit Utrecht doet het met name goed op aantal veelgeciteerde publicaties, het totaal aantal citaties en het aantal publicaties. De ranking wordt samengesteld met gegevens van uitgever Thomson Reuters.

Lijstaanvoerders

Harvard University in de Verenigde Staten staat op nummer 1 in de lijst. Ook plek twee, drie en vier zijn voor Amerikaanse universiteiten: MIT, Berkeley en Stanford. Daarna volgen Oxford en Cambridge als eerste Europese universiteiten. Dit is vergelijkbaar met de ARWU / Shanghai ranking en de Taiwan ranking. In die rankings scoort Utrecht ook als beste Nederlandse universiteit.

Nederlandse universiteiten

Nederland heeft tien universiteiten in de top 200. Na Utrecht volgt op plek 75 Universiteit Leiden en op plek 80 de Universiteit van Amsterdam. De Erasmus Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen staan respectievelijk op plek 84 en 98.

De ranking is hier te vinden.

De gegevens van de UU op de ranking.

Datum: dinsdag 28 oktober 2014, 13:59
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Groningen, Leiden, Noord-Holland, Taiwan, Utrecht, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry