Lat ligt hoog bij klimaatdoelen voor 2030

27/10
2014
DEN HAAG (EZPress) - De Europese regeringsleiders hebben ook voor de periode na 2020 de lat hoog gelegd als het gaat om nieuwe klimaatdoelen. Dat stellen ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Besloten is om in te zetten op een verlaging van de CO2-uitstoot met minimaal 40 procent ten opzichte van 1990, een verdubbeling van de doelstelling voor 2020. Ook is er besloten met aanvullende doelstellingen te komen als het gaat om hernieuwbare energie (minimaal 27 procent) en energiebesparing (27 procent minder energieverbruik) in 2030.

Concurrentiepositie

VNO-NCW en MKB-Nederland noemen het jammer dat niet is gekozen voor één doelstelling. `Voorkomen moet worden dat deze ambitieuze doelstellingen niet op de meest kostenefficiënte manier worden uitgevoerd.` Wel vinden de organisaties het van groot belang dat de Europese regeringsleiders zich nu nadrukkelijk hebben uitgesproken voor versterking van de concurrentiepositie van internationaal concurrerende bedrijven. `Anders zal Europese productie vervangen worden door import uit het buitenland zonder dat de netto wereldwijde CO2- productie daalt.`

Wereldwijde aanpak

Door de regeringsleiders is afgesproken dat als volgend jaar bij de VN-klimaatconferentie in Parijs blijkt dat andere grote economieën minder ver willen gaan dan de EU, het beleid kan worden herzien. De ondernemingsorganisaties noemen dit een verstandige strategie. ‘De beste waarborg voor een effectieve oplossing van het klimaatprobleem is een wereldwijde aanpak.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 27 oktober 2014, 07:12
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Frankrijk, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry