Cabinepersoneel Czech Airlines staakt toch niet

25/10
2014
PRAAG - Enkele honderden leden van het cabinepersoneel van Czech Airlines waren van plan om donderdag 30 oktober te gaan staken. Vrijdagmiddag bereikte de luchtvaartmaatschappij een overeenkomst met de vakbonden, met als gevolg dat de aangekondigde staking is afgeblazen. Dat melden Tsjechische media.

De staking werd gepland om ontslagen en loonsverlagingen tegen te houden. Vrijdagochtend leek het erop dat de luchtvaartmaatschappij niet akkoord zou gaan met de gestelde eisen. Later op de dag werd met de vakbonden afgesproken dat er minder ontslagen gaan vallen. Concrete cijfers over het aantal banen dat nu behouden blijft, zijn niet bekend gemaakt.

Czech Airlines had aanvankelijk geprobeerd om de staking via de rechter tegen te houden. Voordat er overeenstemming werd bereikt met de vakbonden, was Czech Airlines nog van plan om 80 banen in de cockpit en 170 banen in de cabine te schrappen. Ook werd bekeken of er gesneden kon worden in het aantal administratieve medewerkers.

Medewerkers zijn ontevreden sinds Czech Airlines in september aankondigde dat er over de hele linie ontslagen zouden gaan vallen. Momenteel telt Czech Airlines 230 piloten, 400 stewardessen en bijna 270 administratieve medewerkers. In 2011 werkten er nog 1500 mensen bij de luchtvaartmaatschappij.

Afgelopen week werd bekend dat Czech Airlines van aandeelhouder Korean Air toezegging heeft gekregen voor financiële steun. Binnen Skyteam is Czech Airlines een partner van Air France-KLM.

Tags:

csa czech airlines

korean air

Lees ook:

CSA ontvangt toezegging voor financiële steun

Datum: zaterdag 25 oktober 2014, 15:56
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Groningen, Leek, Praag, Tsjechië

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry