CSA ontvangt toezegging voor financiële steun

25/10
2014
PRAAG - De Tsjechische luchtvaartmaatschappij CSA heeft van aandeelhouder Korean Air toezegging gekregen voor financiële steun. Ook de Tsjechische staat wil de luchtvaartmaatschappij helpen. Dat meldt persbureau Reuters. CSA verkeert al enige tijd in financiële problemen.

Volgens de Tsjechische luchtvaartmaatschappij is de financiële steun van Korean Air nodig om het verlies dat de luchtvaartmaatschappij lijdt, een halt toe te roepen. In september maakte de luchtvaartmaatschappij bekend dat het bedrijf zes Airbus A320’s wil gaan afstoten. Ook wil CSA het totale personeelsbestand met een derde verminderen.

Korean Air nam in 2013 een aandeel van 44 procent in CSA, nadat de Tsjechische regering had geprobeerd de luchtvaartmaatschappij te verkopen. De particuliere Tsjechische vakantievlieger Travel Service houdt een aandeel van 34 procent in CSA. De staat heeft nog altijd een marktaandeel van 19,7 procent.

CSA is een onderdeel van de door de staat gecontroleerde Cesky Aeroholding groep. Deze is opgericht in 2011 om de krachten van de luchthaven van Praag en bijbehorende bedrijven te bundelen.

De voorzitter van Cesky Aeroholding, Vaclav Rehor, zei donderdag dat CSA binnen de komende zes maanden een kapitaalinjectie van 20 miljoen dollar nodig heeft. Vorig jaar maakte de luchtvaartmaatschappij een verlies van 42 miljoen dollar. Cesky Aeroholding heeft toegezegd het voorstel van Korean Air te gaan bestuderen en is bereid om als particuliere investeerder bij te dragen aan de kapitaalverhoging van CSA.

Tags:

csa czech airlines

korean air

Datum: zaterdag 25 oktober 2014, 10:36
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Praag, Tsjechië

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry