Minister Schippers formeert topteam sport

23/10
2014
Minister Edith Schippers van Sport heeft een aantal boegbeelden uit sport, bedrijfsleven, wetenschap en overheid gevraagd om voor de komende jaren een Kennis- en Innovatieagenda sport op te stellen.

Deze agenda richt zich op de topsport- en breedtesport, op gerelateerde vraagstukken uit de maatschappij, op excellentie in de wetenschap en op kansen voor het bedrijfsleven. Harry van Dorenmalen, algemeen directeur IBM zal het topteam voorzitten. De overige leden zijn:

Martin Olde Weghuis, technology manager Royal ten Cate; Per Slycke, oprichter XSens; Aarnout Brombacher, hoogleraar/decaan TU Eindhoven; Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF; Eric van de Burg, wethouder Sport gemeente Amsterdam en de directeur-generaal Volksgezondheid, Ministerie van VWS.

Kenniscentrum Sport

Minister Schippers heeft, naast het instellen van het topteam, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Stichting Onbeperkt Sportief (SOS) verzocht voor 1 december met een plan te komen om de beide organisaties om te vormen tot een kenniscentrum voor sport en bewegen.

Bekijk de onderstaande Kamerbrief voor meer informatie.

Datum: donderdag 23 oktober 2014, 13:27
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Eindhoven, Noord-Brabant, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry