Provincie en gemeente willen geen uitstel Lelystad Airport

22/10
2014
LELYSTAD - De provincie Flevoland en gemeente Lelystad vinden dat het mogelijke uitstel van het Luchthavenbesluit geen effect mag hebben op de geplande opening van het uitgebreide Lelystad Airport. Dat melden ze in een gezamenlijke verklaring. Volgens de huidige planning begint Schiphol op 1 april 2018 met het accommoderen van passagiersvluchten vanaf Lelystad Airport.

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur & Milieu) meldde dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat een aanvullend advies van de Commissie Milieueffectrapportage en de noodzakelijke adviestermijn van de Raad van State uiteindelijk zou kunnen leiden tot een vertraging van vijf maanden ten opzichte van de oorspronkelijke planning van 1 november 2014.

“Provincie Flevoland en gemeente Lelystad delen de zorgvuldigheid die de staatssecretaris in acht wil nemen maar dringen er bij de staatssecretaris op aan het uitstel tot maximaal vijf maanden te beperken”, benadrukken ze in de verklaring.

Provincie en gemeente hechten aan de ontwikkeling van Lelystad Airport vanwege de daarmee gepaard gaande werkgelegenheid en de versterking van de economische infrastructuur. `Die is hard nodig en vergt geen uitstel`, aldus wethouder Fackeldey van Lelystad en gedeputeerde Lodders van provincie Flevoland.

Frank Allard, voorzitter van branchevereniging Barin, dringt in de Telegraaf juist wel aan op uitstel. `Dat uitstel zou minstens twee jaar moeten duren. De geplande opening in 2018 is veel te vroeg gezien de stagnerende groeicijfers op Schiphol voor starts en landingen en de stillere vliegtuigen. De politieke bovengrens is nog niet in zicht.`

Dossier:

Lelystad Airport

Lees ook:

Besluit over uitbreiding Lelystad Airport pas in april

Datum: woensdag 22 oktober 2014, 13:18
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Flevoland, Leiden, Lelystad, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry