Systeemsnelheid op het werk onvoldoende

21/10
2009
Dankzij de toenemende snelheid van thuiscomputers en breedband internettoegang, kijkt men ook steeds kritischer naar de ict-systemen op het werk. Ruim een derde van de Nederlandse werknemers is daar ontevreden over. Ook maken Nederlanders zich bij het thuiswerken zorgen over de veiligheid. Aldus een onderzoek van onderzoeksbureau InSites Consulting in opdracht van Getronics.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader de jaarlijkse "Het nieuwe werken monitor" onder 1500 Nederlanders. Hieruit blijkt dat Nederland niet onverdeeld tevreden is over de ict-voorzieningen op het werk. Doorgaans is men tevreden over de inhoud van het werk (89%), het bedrijf waar men werkt (81%) maar de ict-infrastructuur wordt maar door 57% positief beoordeeld. Vooral de systeemsnelheid blijkt een punt van zorg. Ook vinden velen dat ze te weinig informatie krijgen over de hen ter beschikking staande ict-middelen.

De helft van de Nederlandse werknemers heeft de mogelijkheid om thuis te werken. Van deze groep weer de helft vindt dit een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen functioneren. Over het algemeen is men ook tevreden over het thuiswerken en vindt men dat bedrijven dit meer zouden moeten ondersteunen. Ruim 70% van de ondervraagden denkt dat thuiswerken een (deel)oplossing kan zijn voor het fileprobleem. Tweederde maakt zich zorgen over de veiligheid van bedrijfsgegevens tijdens het thuiswerken en zien dit als een serieuze belemmering.

Niet helemaal zonder eigenbelang denken wij, is opdrachtgever Getronics voorstander van "het nieuwe werken". Het nieuwe werken is voornamelijk anders werken. Dat betekent overal, waar en wanneer je maar wilt en bij voorkeur op een apparaat naar keuze. Dus niet alleen thuiswerken; maar het is veel breder dan dat. Het nieuwe werken is een les in het loslaten. Tot nu toe is men veelal geconditioneerd over hoe het werk georganiseerd zou moeten zijn met werktijden tussen 9 en 5 uur.

Voor de "Het Nieuwe Werken Monitor 2009" heeft Getronics in totaal ruim 1.500 Nederlanders in de leeftijdsgroep 18 tot 65 jaar laten ondervragen door onafhankelijk onderzoeksbureau InSites Consulting. De Het Nieuwe Werken Monitor is een jaarlijks onderzoek en belicht de houding en kennis van Nederlandse werknemers ten aanzien van ICT en ‘Het Nieuwe Werken'. De steekproef is representatief voor de Nederlandse parttime en fulltime werkende beroepsbevolking.

Getronics een toonaangevende leverancier van ICT-diensten in de wereld en marktleider in ICT-dienstverlening in de Benelux. Sinds 2007 is Getronics een dochter van KPN.

Datum: woensdag 21 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry