`Geen verhoogd aantal ziekmeldingen door ebola`

20/10
2014
SCHIPHOL - De Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) ziet geen reden voor aanpassingen van het beleid rond het ebolavirus in Afrika. Ook is er volgens de vakbond geen sprake van een verhoogd aantal ziekmeldingen van KLM-cabinepersoneel op vluchten naar Accra in Ghana en Lagos in Nigeria.

De VNC reageert hiermee op berichtgeving in diverse media. De vakbond zegt dat het daarin `niet in alle gevallen` juist is geciteerd. `Er ontstaat nu een soort sneeuwbaleffect terwijl er vanuit de VNC weinig nieuws op dit onderwerp is gemeld`, aldus de vakbond.

Berichten over extra ziekmeldingen van personeel op bepaalde Afrika-vluchten zijn volgens de bond niet juist. `Zojuist hebben we KLM benaderd en zij verzekert ons ook dat er geen verhoogd aantal ziekmeldingen is van cabinepersoneel dat op vluchten naar Accra en Lagos is ingedeeld. Er is momenteel eveneens geen reden voor aanpassingen in het beleid.`

Wekelijks wordt de situatie door organisaties als WHO (World Health Organization) en International Civil Aviation Organization (ICAO) samen met de vliegmaatschappijen geëvalueerd. Volgens de VNC worden hierbij gedegen risicoanalyses gemaakt.

`Uiteraard vinden we ebola een belangrijk veiligheidsissue en daarom heeft de VNC geregeld contact met de vliegmaatschappijen`, stelt de vakbond. `Wij benadrukken bij de werkgevers dat het van belang is dat indien er wél nieuwe informatie is om deze ook zo snel mogelijk met het personeel te delen.`

Ebola-vrij
Goed nieuws rond ebola was maandag dat Nigeria officieel ebola-vrij is verklaard. De laatste ebolabesmetting in Nigeria werd ontdekt op 5 september, een land wordt ebola-vrij verklaard als er minimaal 42 dagen niemand met het virus besmet is geraakt. Vrijdag werd ook het West-Afrikaanse Senegal ebola-vrij verklaard. Het zwaarst door ebola getroffen zijn Liberia, Sierra Leone en Guinnee. Er bestaan geen directe vliegverbindingen vanuit die landen naar Nederland.

Dossier:

Ebola

Datum: maandag 20 oktober 2014, 15:55
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Accra, Ghana, Lagos, Liberia, Nigeria, Senegal, Sierra

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry