World Cities Culture Summit dit jaar in Amsterdam

16/10
2014
Van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 november vindt de jaarlijkse conferentie van het World Cities Culture Summit plaats in Amsterdam. Eerdere edities vonden plaats in London en Istanbul. Burgemeester Van der Laan opent deze conferentie in het Paleis op de Dam in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.

Wethouder Ollongren van Economische Zaken, Kunst & Cultuur: “Amsterdam is straks even het middelpunt van het wereldwijde stedennetwerk op het gebied van cultuur. Tijdens de conferentie staat de vitale rol van kunst en cultuur voor de economische, ruimtelijke en sociale ontwikkeling van steden centraal. Deze unieke gebeurtenis geeft ons de gelegenheid om te leren van steden zoals Parijs, New York, São Paulo, en Shanghai. De afgelopen jaren heeft Amsterdam op cultureel gebied veel beleefd. Die kennis delen we graag met anderen.”

Tijdens deze conferentie staan het beleid en de praktijk van Amsterdam voor kunst en cultuur meer centraal. Bestuurders, experts en vertegenwoordigers uit zevenentwintig internationale steden buigen zich over de rol van kunst en cultuur in steden en het leven van de mensen die er wonen. Op het programma staat onder andere citymarketing, ruimtelijke ordening, het cultuuronderwijs, financiering van cultuur, de creatieve industrie en het gebruik en behoud van erfgoed.

De internationale deelnemers zullen naast het Paleis op de Dam tijdens conferentie de stad en de culturele sector leren kennen door sessies in onder meer het Rijksmuseum, de Balie, de Majellakerk, Pakhuis de Zwijger, de Tolhuistuin, WOW en het Stedelijk Museum Amsterdam.

World Cities Culture Forum

Het World Cities Culture Forum is een netwerk van zevenentwintig culturele wereldsteden. De steden werken samen aan het versterken van de economische en sociale positie van kunst en cultuur in steden. Amsterdam is in 2013 toegetreden tot het World Cities Culture Forum. Deelnemende steden zijn onder andere Beijing, Berlijn, Bogotá, Buenos Aires, Hong Kong, Istanbul, Johannesburg, Londen, Los Angeles, Montréal, Mumbai, New York, Parijs, Rio de Janeiro, São Paulo, Seoul, Shanghai, Singapore, Sydney, Tokyo en Toronto.

Pb-168

Datum: donderdag 16 oktober 2014, 10:00
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Argentini, Australi, Berlijn, Brazili, Buenos Aires, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Johannesburg, Londen, Los Angeles, New York, Noord-Holland, Parijs, Rio de Janeiro, Singapore, Sydney, Toronto, Verenigd Koninkrijk, Verenig

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry