Ebola-controles op Brussels Airport van start

20/10
2014
ZAVENTEM - Op Brussels Airport zijn voor het eerst ebola-controles gehouden. Maandagochtend even na vier uur landde een vliegtuig van Brussels Airlines, afkomstig uit de door ebola getroffen Afrikaanse landen Guinee en Sierra Leone. Verdachte gevallen waren er niet, zo meldt de VRT.

Van passagiers werd direct na aankomst de temperatuur opgemeten. Volgens Brussels Airport is dat vlot verlopen. De maatregel werd zondag aangekondigd door de Belgische nationale ebola-coƶrdinator Erika Vlieghe. Deze week zullen nog drie vluchten uit West-Afrika gecontroleerd worden.

Zondag was er overigens ook een incident met een vlucht van Brussels Airlines naar Washington. Een man uit Liberia had moeten braken. Uit voorzorg liet Brussels Airlines het vliegtuig leeg terugkeren naar Zaventem. De man is intussen getest in Washington, maar hij bleek geen ebola te hebben.

Op Schiphol vinden geen ebola-controles plaats omdat er geen directe vluchten zijn vanuit de ebola-landen Liberia, Guinee en Sierra Leone. De Telegraaf maakte maandag wel melding van toenemende onrust onder Nederlands vliegend personeel om het ebolavirus in Afrika op te lopen.

Dossier:

Ebola

Tags:

brussels airport

Datum: maandag 20 oktober 2014, 10:35
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Guinee, Liberia, Sierra, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry