Tesla verovert taxistandplaats Schiphol

16/10
2014
SCHIPHOL - Stil, schoon en cool. Met veel enthousiasme heeft Schiphol vandaag de eerste vijftig elektrische taxi's van de Amerikaanse fabrikant Tesla in gebruik genomen. In totaal gaan 167 Tesla's de taxistandplaats aandoen. De reiziger betaalt in een Tesla hetzelfde tarief als in een andere taxi.

Model S van Tesla is behalve stil en milieuvriendelijk ook comfortabel, zo bleek vanochtend tijdens een proefrit op de luchthaven. De reiziger heeft achterin de beschikking over een tablet. De Tesla heeft de uitstraling van een luxe sportwagen, maar er is veel ruimte voor bagage in zowel voor- als achterbak.

De Tesla's staan bij Schiphol Plaza in de rij tussen andere taxi's. De reiziger is niet verplicht de eerste taxi te nemen, dus kan besluiten om door te lopen of te wachten totdat er een Tesla komt. Met 167 exemplaren is de kans op een Tesla vanaf vandaag aanzienlijk.

Actieradius
De Tesla's zijn van BBF Schipholtaxi en BIOS-groep. Met de Teslavloot is Schiphol uniek in de wereld: nergens rijden op een luchthaven zoveel duurzame taxi's. In tegenstelling tot veel andere 100% elektrische auto's heeft de Tesla een forse actieradius: zo’n 500 kilometer volgens fabrieksopgave. Afhankelijk van de rijstijl zal dat in de praktijk vaak minder zijn, maar meestal voldoende om zonder bijladen de hele dag te rijden.

Hoogwaardig vervoer en milieuvriendelijkheid gaan nu hand in hand, aldus president-directeur Jos Nijhuis van Schiphol. De taxi’s stoten geen broeikasgas CO2 uit en stoffen die slecht zijn voor de luchtkwaliteit. Schiphol wil tot de top drie van duurzaamste luchthavens ter wereld behoren, aldus Nijhuis. `Op Schiphol leggen we altijd de lat hoog. Je moet pionieren, en dat doen we.`

'Iedereen kijkt om'
Een taxirit is volgens Nijhuis een verlengstuk van de service en beleving van een luchthaven. De eerste reacties van passagiers zijn enthousiast, aldus Nijhuis. Zelf rijdt hij ook in een Tesla. `Schiphol wil bouwen aan een groen imago, dan kun je als CEO niet achterblijven.` Hij is zelf zeer enthousiast over zijn Tesla. `Onderweg kijkt ook iedereen om.`

Nijhuis verwacht dat veel sollicitanten zich bij de taxibedrijven zullen melden nu zij Tesla's in de vloot hebben. De taxi’s gaan minimaal vier jaar op Schiphol rijden, met een mogelijke verlenging tot maximaal acht jaar.

Tags:

schiphol

tesla

taxi

Lees ook:

Recordaantal elektrische taxi`s op Schiphol

Datum: donderdag 16 oktober 2014, 18:35
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry