Forse omzetstijging voor Etihad Airways in derde kwartaal

14/10
2014
ABU DHABI - Etihad Airways heeft in het derde kwartaal een flinke omzetstijging gerealiseerd. De omzet bedroeg in deze periode 1,8 miljard dollar, een groei van 29 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal passagiers steeg met dertig procent naar 3,9 miljoen.

Etihad Airways blijft naar eigen zeggen op schema om haar sterkste jaarresultaten ooit neer te zetten. Tussen januari en september 2014 vervoerde Etihad 10,5 miljoen passagiers en bijna 415.000 ton vracht.

Het tien jaar geleden opgestarte Etihad Airways maakt een stormachtige ontwikkelingen door. Onlangs werden de eerste Airbus A380 en Boeing 787 Dreamliner van de maatschappij onthuld. Eind dit jaar worden de nieuwe toestellen in dienst gesteld. De vloot van Etihad bestaat nu uit 105 vliegtuigen.

Afgelopen kwartaal werd een overeenkomst getekend om 49 procent van de aandelen van Alitalia in handen te krijgen. Yerevan, Perth en Rome – de thuisbasis van Alitalia - werden als nieuwe bestemmingen voor passagiersvluchten aan het routenetwerk toegevoegd.

Vorige week maakte Etihad bekend dat het een eigen luchtvaartalliantie opricht: Etihad Airways Partners. Naast luchtvaartmaatschappijen waarin Etihad belangen bezit, zoals airberlin, Virgin Australia en Jet Airways, kunnen hier ook andere airlines lid van worden. Etihad is zelf geen lid van een van de drie grote luchtvaartallianties Star Alliance, SkyTeam en oneworld.

Tags:

etihad airways

Lees ook:

Alliantieloos Etihad Airways lanceert eigen alliantie

Datum: dinsdag 14 oktober 2014, 18:35
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Australië, Italië, Perth, Rome

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry