Wethouders gezocht voor Netwerk Natuur

14/10
2014
DEN HAAG (EZPress) - De VNG ziet kansen om de natuur te verbinden met andere maatschappelijke thema`s; natuur krijgt vooral betekenis door verbindend te besturen. VNG en het ministerie van Economische Zaken willen hiertoe een Netwerk Natuur oprichten. Bent u de coördinerend wethouder die zich wil aansluiten bij het Netwerk Natuur?

We zoeken wethouders die binnen hun gemeente en college de coördinatie van natuur verzorgen en aanspreekpunt zijn. U kunt zich vóór 1 november aanmelden bij de VNG.

Samen met natuurorganisaties

Het bestuur van de VNG heeft Henk Mulder, wethouder gemeente Almere, gevraagd het netwerk te trekken. Het netwerk zal worden opgebouwd samen met natuurorganisaties. In november zullen we nader berichten over het netwerk en het startinitiatief in januari.

Pamflet Groen Verbindt

De VNG heeft aan het begin van de nieuwe bestuurdersperiode het initiatief genomen om natuur te agenderen en op te pakken met het pamflet Groen verbindt. In het pamflet wordt natuur gekoppeld aan andere maatschappelijke thema’s. De vele gemeentelijke uitdagingen zorgen ervoor dat natuur vele invalshoeken kent die verdeeld zijn over verschillende portefeuilles.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 14 oktober 2014, 11:53
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Almere, Flevoland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry