Derde IT-beslissers focust op keten met securitystrategie

13/10
2014
12 procent van de IT-beslissers geeft aan nog geen securitystrategie te hebben

Utrecht, 13 oktober 2014 – 33 procent van de IT-beslissers geeft aan de securitystrategie te baseren op een architectuur die als uitgangspunt heeft dat zoveel mogelijk systemen samenwerken in de keten en te managen zijn door het IT-team. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en Cisco onder 115 Nederlandse IT-beslissers. 36 procent van de IT-beslissers geeft aan dat de securitystrategie gebaseerd is op een infrastructuur die als uitgangspunt multivendor en/of best-of-breed technologieën heeft en 19 procent op een gedegen framework, zoals COBIT of SABSA, waarmee een duidelijke invulling gegeven kan worden aan de gewenste doelstellingen met betrekking tot security. 12 procent van de IT-beslissers heeft geen IT-securitystrategie.

Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus, over de resultaten: “Voor een optimaal beveiligde IT-infrastructuur is het cruciaal dat organisaties niet naar losse componenten kijken, maar naar de keten. Zo voorkom je dat het een onoverzichtelijk geheel wordt van losstaande functionaliteiten die moeilijk te beheren en onveilig zijn. Security moet niet worden ingeregeld op het moment dat de volledige infrastructuur al ontworpen is, maar vanaf het begin meegenomen zijn in het ontwerp. Security-oplossingen binnen de access-, connectivity- en datacenterlaag van de infrastructuur werken op die manier samen en zijn bovendien vanuit één centraal punt te managen.”

Fred Noordam, Area Manager Benelux Security bij Cisco: “Organisaties die grip willen krijgen op de beveiliging van de IT-omgeving moeten kijken naar het geheel, van het datacenter via het netwerk naar gebruikersapparatuur. Het onderzoek wijst uit dat steeds meer organisaties dat ook doen door gebruik te maken van een architectuur of framework. Maar daarnaast moeten organisaties vandaag de dag security-oplossingen gebruiken die overal actief zijn waar een bedreiging zich maar kan voordoen. Alleen dan kunnen zij zowel vóór, tijdens als na een aanval effectief optreden.”

Datum: maandag 13 oktober 2014, 11:53
Bron: Telindus
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry