Chinese order voor 70 A320`s, akkoord over A330-afbouw in China

10/10
2014
PARIJS - Airbus kan orders bijschrijven voor zeventig vliegtuigen van Chinese luchtvaartondernemingen. Dat maakte de Europese vliegtuigbouwer vrijdag bekend. De bestelling van de toestellen door de China Aviation Supplies Holding Company (CAS) werd bevestigd tijdens een ontmoeting tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Li Keqiang.

Ook werden plannen onthuld voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit van Airbus in China. Het gaat om een A330 Completion and Delivery Centre in Tianjin. De bedoeling is dat in de toekomsgt nieuwe A330's in China van een cabine-interieur worden voorzien, worden geschilderd en afgeleverd. Nu al assembleert Airbus A320's in de Chinese stad Tianjing.

De bestelling van vrijdag volgt exact zes maanden na een vorige order vanuit China voor zestig vliegtuigen. De bekendmaking van die order, ter waarde van circa 8 miljard dollar, viel destijds samen met de ontmoeting van de Chinese president Xi Jingping met president François Hollande van Frankrijk.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

airbus

china

Datum: vrijdag 10 oktober 2014, 18:35
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, Frankrijk, Parijs, Tianjin

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry