Alliantieloos Etihad Airways lanceert eigen alliantie

08/10
2014
ABU DHABI – Etihad Airways heeft altijd gezegd geen heil te zien in het toetreden tot een van de grote luchtvaartallianties. Maar nu richt de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi haar eigen alliantie op: Etihad Airways Partners. Ook leden van de bestaande drie grote allianties – Star Alliance, SkyTeam en oneworld – zijn welkom om lid te worden, meldt Etihad woensdag.

Bij de lancering zijn zes luchtvaartmaatschappijen lid: airberlin (tevens lid van oneworld), Air Serbia, Air Seychelles, Jet Airways, Darwin Airline en natuurlijk Etihad Airways zelf. In deze maatschappijen bezit Etihad een minderheidsaandeel, of is bezig dit te verkrijgen. SkyTeam-lid Alitalia, waarin Etihad een aandeel van 49 procent wil nemen, is nog geen lid.

`We verbreden ons zakelijk model zodat we aan gelijkgestemde luchtvaartmaatschappijen een partnerschap kunnen voorstellen`, laat James Hogan, President en CEO van Etihad Airways, weten. `Dat biedt alle deelnemers meer synergie en efficiëntie, terwijl voor reizigers het netwerk en de voordelen voor frequent flyers verbeteren.`

Het Etihad Airways Partner-logo, dat volgens Hogan staat voor `kwaliteit en internationale samenwerking` zal worden getoond op vliegtuigen en in de huisstijl van een aantal luchtvaartmaatschappijen. Zoals ook bij andere allianties gebeurt wordt de geboden de service en kwaliteit in de lucht en op de grond op elkaar afgestemd.

Eerder op de dag maakte Etihad al bekend dat Air France-KLM directielid Bruno Matheu is aangesteld als Chief Operating Officer Equity Partners. Matheu gaat in deze nieuwe functie leiding geven aan strategische ontwikkelingen om de samenwerking tussen Etihad en haar 'equity partners' te optimaliseren.

Tags:

etihad airways

etihad airways partners

Datum: woensdag 8 oktober 2014, 13:17
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry