14e Halfjaarsrapportage aangeboden aan de Tweede Kamer

02/10
2014
Vandaag heeft de staatssecretaris de 14e Halfjaarsrapportage aangeboden aan de Tweede Kamer. De rapportages zijn bedoeld om de kamer te informeren over uitvoeringszaken van de Belastingdienst.

In de brief over de Brede Agenda heeft de staatssecretaris de Kamer geïnformeerd over een andere opzet van de halfjaarsrapportages Belastingdienst. Een eerste aanzet daartoe is in deze rapportage verwerkt. Een ‘eerste aanzet’, omdat de rapportage nog niet is gebaseerd op de opgefriste set van prestatie-indicatoren die de staatssecretaris voor ogen heeft. Daarover gaat hij in gesprek met de Kamer.

Naast een feitelijke rapportage is er ook een themahoofdstuk toegevoegd over handhaving in den brede. Verder is er een hoofdstuk over de “Brede agenda Belastingdienst’; deze biedt inzicht in de stand van zaken van de acties en maatregelen. Er is ook een hoofdstuk met de productiecijfers. In de loop der jaren is de halfjaarsrapportage uitgedijd en zijn steeds meer tabellen, feiten en cijfers toegevoegd over onderwerpen die op dat moment speelden. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de set ‘op te schonen’ en deze vooral te concentreren op de indicatoren uit de begroting en enkele andere indicatoren die op dit moment sterk in de belangstelling staan. De andere indicatoren komen terug in de halfjaarsrapportage in het voorjaar, waarin over het hele kalenderjaar wordt gerapporteerd.

Op woensdag 8 oktober staat het AO Belastingdienst op de rol van de Tweede Kamer. Daar zal de rapportage worden besproken.

Datum: donderdag 2 oktober 2014, 13:37
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry