Boeing 747 weggehaald van Polderbaan

01/10
2014
SCHIPHOL - De Polderbaan bij Schiphol, die woensdagmorgen was gesloten nadat een KLM-toestel met het neuswiel van de baan raakte, ging aan het begin van de middag weer open. Dat heeft Schiphol laten weten. De Boeing 747-400 is weggesleept.

Het toestel kwam na de landing met het neuswiel naast de baan terecht. De landing verliep veilig. De passagiers van vlucht KL566 uit Nairobi werden daarna met bussen vervoerd. Het is niet bekend waardoor het vliegtuig naast de baan terechtkwam.

In het vliegtuig werd omgeroepen dat het om een 'remprobleem' ging, liet Vincent Verweij weten. Hij was aan boord van het toestel. `We merkten er eigenlijk weinig van. Het vliegtuig remde wel vrij abrupt, maar pas toen het werd omgeroepen zagen we dat het niet helemaal goed was gegaan.`

`Er was geen paniek aan boord. We moesten wel een uur wachten voordat er trappen en bussen waren, zodat we naar de terminal konden. Het is toch wel sensationeel'', zei Verweij vanaf de luchthaven. Volgens hem zat het vliegtuig niet helemaal vol.

Totdat het toestel van de landingsbaan werd weggehaald, maakte het vliegverkeer gebruik van andere banen. Dat leverde geen problemen of vertragingen op.

(c) ANP

Tags:

klm

polderbaan

Datum: woensdag 1 oktober 2014, 18:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Kenia, Nairobi

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry