Meerderheid organisaties in de bouw, techniek en offshore gebruikt CRM-systeem zelden tot nooit

29/09
2014
Circa 55 procent van de bedrijven in de bouw, techniek en offshore gebruikt zelden tot nooit een CRM-systeem om haar relaties te beheren. Wanneer er wel gebruik van wordt gemaakt, zetten medewerkers dit vooral in voor het vastleggen van deze relaties. De benutting van de gegevens; het inzichtelijk maken van marktinformatie, netwerken en toekomstige projecten, blijft echter achter. Dit blijkt uit onderzoek van CTB xRM, ICT-dienstverlener voor projectmatig werkende organisaties, waarin 134 marktbepalende bedrijven zijn gevraagd naar hun uitdagingen in projectbeheer en informatiemanagement.

Ook de tevredenheid over de CRM-systemen die in gebruik zijn binnen de bouw, techniek en offshore is niet om over naar huis te schrijven. Slechts 31 procent zegt content te zijn over de oplossing, vergeleken met 32 procent die het tegenovergestelde aangeeft.

Yuri Ramdhani, commercieel manager van CTB xRM: “Ik vind het zorgwekkend dat zoveel medewerkers niet tevreden zijn over hun CRM-systeem, of dat ze het überhaupt nooit gebruiken. Als gegevens over klanten en de verkooppijplijn niet snel inzichtelijk zijn, dan mis je inzicht en overzicht. Ik merk in de branches dat dit inzicht steeds belangrijker wordt om bijvoorbeeld te bepalen op welke tenders wel of niet wordt ingeschreven. Ik verwacht dat met de huidige en voorspelde groei binnen de branches bouw, techniek en offshore, er een behoefte ontstaat aan de diverse mogelijkheden die een CRM-systeem biedt. Of het nu gaat om het vertalen van bedrijfsdoelstellingen naar CRM-processen, of om het nog klantgerichter maken van uw organisatie.”

Meer onderzoeksgegevens en conclusies over de inzet van een CRM-systeem binnen de bouw, techniek en offshore zijn te vinden in het onderzoeksrapport ‘Projectinformatie in Optima Forma’. Deze is te downloaden via http://www.ctbxrm.nl/aanvraag-benchmark-rapport/

------

Over het onderzoek

Het onderzoek ‘Projectinformatie in Optima Forma’ is in de periode april-mei 2014 uitgevoerd in opdracht van CTB xRM. 134 marktbepalende bedrijven tussen de 500 en 25000 fte, actief in de sectoren bouw, techniek en offshore, kregen 25 vragen en 2 stellingen voorgelegd. De resultaten van het onderzoek geven een beeld van de actuele stand van zaken, de prioriteiten en de aanpak van deze bedrijven om de informatiestromen rondom projecten te verbeteren.

Over CTB xRM

Als ICT-dienstverlener helpt CTB xRM projectmatig werkende organisaties bij het krijgen van meer grip op de verkoop en de uitvoering van projecten, met als doel het aantoonbaar verbeteren van de bedrijfsprocessen van klanten. Met branchegerichte software worden middelgrote en grote projectorganisaties in de bouw, techniek en offshore, op het gebied van marketing, verkoop, samenwerking, documentbeheer en projectmanagement, nationaal en internationaal ondersteund. Het hoofdkantoor van CTB xRM is gevestigd in Ede. Meer informatie: www.ctbxrm.nl

Datum: maandag 29 september 2014, 14:12
Bron: CTB xRM
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry