Antoine Buyse benoemd tot hoogleraar Mensenrechten en directeur SIM

26/09
2014
Het onderzoek van Antoine Buyse richt zich mede op het gebruik van inzichten op mensenrechten vanuit andere wetenschapsgebieden, zoals conflictstudies en geschiedenis. Met deze aanpak promoveerde hij cum laude en ontving hij meerdere prijzen, zoals de Erasmus Studieprijs en de Max van de Stoelprijs, en NWO-subsidies. Hij is expert op het gebied van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en mensenrechten in post-conflictgebieden en situaties van transitie.

Internationale blik

“Mensenrechten is bij uitstek een internationaal vakgebied. In het onderwijs is het bijzonder en verrijkend om discussies te voeren met studenten met heel verschillende achtergronden”, aldus Buyse.

Buyse is een internationaal zeer actief wetenschapper. Elk jaar doceert hij in de European Master on Human Rights and Democratisation in Venetië. Hij heeft zitting in de Executive Board van de Association of Human Rights Institutes en was gastonderzoeker in Heidelberg, Genève, Wenen, Gent, Kopenhagen en Belfast. Ook leidde hij een groot EU-project over mensenrechtenonderwijs in Mongolië en Indonesië.

Datum: vrijdag 26 september 2014, 00:37
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Denemarken, Duitsland, Heidelberg, Kopenhagen, Oostenrijk, Wenen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry