We stellen graag aan je voor: Arend Jan Wiersma

24/09
2014
We hebben regelmatig stagiairs bij ons op kantoor die interessant onderzoek doen. Sinds kort hebben we nóg een student Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen erbij: Arend Jan Wiersma. Naast een goede dosis juridische kennis heeft hij een passie voor technologie en een liefde voor memes. We stellen hem graag aan je voor:

“Momenteel zit ik in de laatste fase van de studie Recht & ICT aan de Rijkuniversiteit Groningen. Deze studie is, net als andere rechtenstudies, traditioneel voornamelijk theoretisch ingericht. Bij Bits of Freedom wil ik graag voordat ik begin volgend jaar afstudeer wat praktijkervaring opdoen. Momenteel schrijf ik mijn scriptie over nieuwe vormen van internettoegang en kwalificatieproblemen met betrekking tot de Telecommunicatiewet. Ook kijk ik op dat gebied naar consumentverwachtingen op het gebied van netneutraliteit en dataretentie. Een stage bij BoF lijkt goed aan te sluiten bij mijn studie evenals bij mijn scriptie.

Al vrij jong heb ik een passie ontwikkeld voor internet en technologie, waar later een interesse voor recht aan is toegevoegd. In een wereld waar online privacy, communicatievrijheid en digitale burgerrechten momenteel zwaar onder druk staan, ben ik geïnteresseerd in technologie die burgers kan helpen om hier waar mogelijk tegenwicht aan te bieden. De komende maanden zal ik mij bij BoF voornamelijk met dit onderwerp van Privacy Enhancing Technologies (PETs) bezig houden.”

Datum: woensdag 24 september 2014, 14:48
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Groningen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry