Gemeente Oldambt kiest voor plantaardige dakbedekking

23/09
2014
OLDAMBT (EZPress) - Het dak van het gemeentekantoor te Oldambt was aan renovatie toe. De bestaande constructie bestond uit een betonnen ondergrond, met daarop isolatie en dakbedekking. Atze Walsweer van Derbigum heeft een renovatie-advies geschreven op verzoek van de gemeente Oldambt.

“De opdracht van de gemeente Oldambt was een zo groen mogelijk dak te maken, dat ecologisch verantwoord is en past binnen het groen beleid van de gemeente. Verbidak haalde uiteindelijk het project binnen met de bedekking Derbipure. Derbipure dakbedekking is volledig plantaardig, en reflecteert bovendien de zonnestralen zodat het gebouw koeler blijft in de zomer.”

Rolf Kuiper, mede-eigenaar van Verbidak, werkt als Erkend Verwerker al jaren met Derbigum. “Wij gebruiken al meer dan 20 jaar de producten van Derbigum, en zijn tevreden over de producten en de service. De gemeente Oldambt was ook dit maal zeer tevreden met het resultaat. En dat is wat telt toch?”

In de gootlijnen werd de traditionele Derbigum SP FR gelegd. De andere zones kregen een toplaag van Derbipure die verlijmd werd met de koudlijm Derbibond NT. Gedurende het werk is er door Derbigum meerdere malen geïnspecteerd en overlegd met de gemeente Oldambt en de dakdekkers van Verbidak.

Datum: dinsdag 23 september 2014, 13:00
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry