Eindelijk eerste A380 voor Qatar Airways

16/09
2014
HAMBURG - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft, met enige vertraging, dinsdag de eerste A380 afgeleverd aan Qatar Airways. De levering was voorzien voor de maand juni, maar een serie van problemen met het interieur van het toestel, die tijdens het afleveringsproces aan het licht kwamen, zorgden voor vertraging.

Qatar Airways kreeg de sleutes voor het toestel bij Airbus in Hamburg in het bijzijn van de topman van het bedrijf en de bestuursvoorzitter van Qatar Airways, Akbar Al Baker. Qatar Airways heeft in totaal dertien A380's besteld. Voor het einde van dit jaar zou de Arabische maatschappij nog vier A380-toestellen moeten ontvangen. In totaal wil Qatar Airways de komende jaren 171 vliegtuigen van verschillende types van Airbus kopen.

Qatar Airways wil de A380 als eerste gaan inzetten op de route Doha-Londen Heathrow. Aanvankelijk zou de superjumbo vanaf 17 juni gebruikt worden op deze route, maar dat werd uitgesteld tot 1 juli. Daarna werd 1 augustus als leverdatum genoemd. Passagiers in de A380 First Class krijgen de beschikking over badkamers.

Qatar Airways CEO Al Baker heeft schadevergoeding geƫist bij Airbus voor de vertraging. Het is niet de eerste keer dat de topman steen en been klaagt over de vliegtuigbouwers. Hij heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als mopperaar naar zowel Boeing als Airbus.

Tags:

qatar

a380

airbus

Datum: dinsdag 16 september 2014, 23:55
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Hamburg, Londen, Qatar, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry