Euro Connection voor het eerst open voor Nederlandse inzendingen

11/09
2014
NIJMEGEN (EZPress) - Go Short – International Short Film Festival Nijmegen vervult vanaf dit jaar de rol van gatekeeper voor Euro Connection, het grootste en belangrijkste coproductieplatform voor korte films in Europa. Euro Connection vindt jaarlijks in februari plaats tijdens het Clermont-Ferrand International Short Film Festival in Frankrijk en heeft als doel coproductie van korte films te bevorderen in Europa. Vanaf de komende editie verbreedt Euro Connection haar horizon en is het voor het eerst mogelijk voor Nederlandse producenten om een project in te dienen. Filmfestival Go Short doet de nationale voorselectie en kiest één Nederlands project om voor te dragen aan de internationale jury in Frankrijk. Uiteindelijk mogen 16 producenten hun project pitchen tijdens Euro Connection.

Euro Connection

Euro Connection vindt plaats op 3 en 4 februari 2015 tijdens de Short Film Market van Clermont-Ferrand International Short Film Festival en wordt georganiseerd in samenwerking met Creative Europe. Euro Connection brengt jaarlijks zo’n 150 professionals uit de korte film industrie bij elkaar. Om netwerkmogelijkheden te optimaliseren worden er naast de pitches ook één-op-één gesprekken tussen de deelnemers en andere netwerkevenementen georganiseerd. Inmiddels bestaat het platform zes jaar, en met succes. Euro Connection shorts waren te zien op belangrijke festivals in Annecy, Locarno, Venetië en Berlijn. “De samenwerking met Nederland is een stimulans voor de Nederlandse korte film “ aldus Kirsten Ruber, directeur van Go Short.

Voor wie?

Nederlandse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires tot 40 minuten die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner komen vanaf vandaag in aanmerking om hun project in te dienen. Een belangrijke voorwaarde is dat de basisfinanciering vanuit Nederland rond is. Projecten kunnen ingediend worden tot 24 oktober 2014. Uit alle inzendingen selecteert een Nederlandse commissie vervolgens één project om voor te dragen aan de internationale jury. Deze jury geeft uiteindelijk aan 16 projecten goedkeuring. De geselecteerde producenten worden uitgenodigd om in Clermont-Ferrand hun project te pitchen en deel te nemen aan de netwerkevenementen. Producenten van de geselecteerde projecten die niet tot de top 16 behoren, zijn tevens gegarandeerd van deelname aan Euro Connection en kunnen daar hun internationale netwerk uitbreiden.

Coproductie tijdens Go Short 2014

Eerder dit jaar, op de Industry Day tijdens Go Short afgelopen april, belichtte Go Short het belang van coproductie. In samenwerking met de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers organiseerde Go Short verschillende presentaties, workshops en seminars om de mogelijkheden van coproductie in binnen- en buitenland te belichten.

Meedoen met Euro Connection? Ga naar www.goshort.nl/euroconnection voor de voorwaarden en het aanmeldingsformulier.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond, en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma`s, workshops, lezingen en feestjes. De zevende editie van Go Short vindt plaats van 8 tot en met 12 april 2015. Meer informatie op www.goshort.nl.

//Einde bericht

Bron: Go Short

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 11 september 2014, 10:09
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Berlijn, Duitsland, Frankrijk, Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry