Nationale Bijbeltest wordt Grote Bijbelquiz

21/10
2009
De jaarlijkse Nationale Bijbeltest van de EO en NCRV gaat verder onder de naam De Grote Bijbelquiz. Hierin wordt op 27 oktober uitgebreid getest waar in Nederland de Bijbelkennis het grootst is. De kandidaten in de tv-show worden ingedeeld in de vakken `Noord’, `Oost’, `Zuid’ of `West’. “Zit de meeste kennis in het oosten van het land vanwege de Bijbelbelt? Of worden de kandidaten uit de Randstad verrassend de winnaar van De Grote Bijbelquiz?“, vragen de twee omroepen zich af.

EO-presentator Bert van Leeuwen en NCRV-presentatrice Jacobine Geel leggen de kandidaten in de vakken Noord, Oost, Zuid en West en vier deelnemende bekende Nederlanders de meest uiteenlopende vragen voor over de personen en situaties uit de Bijbel. Zo moeten de kandidaten verhalen aanvullen die plotseling stoppen en raden welk verhaal uit de Bijbel in een filmpje met de verborgen camera wordt uitgebeeld. Ook wordt er gezocht naar vergelijkingen tussen figuren uit de Bijbel en hedendaagse mensen.

De Grote Bijbelquiz, te zien op dinsdag 27 oktober om 20.50 uur op Nederland 2, is mede tot stand gekomen met het Nederlands Bijbelgenootschap.

Datum: woensdag 21 oktober 2009, 11:28
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry